Alma Ras uz podršku projekta zaposlila deset novih radnika

16.07.2015. u 09:18 | Vijesti

U petak, 10.07.2015. u Srebrenici je predstavljen novi projekt koji su pokrenuli Britanska i Turska ambasada u Bosni i Hercegovini. Riječ je o projektu pod nazivom „Ekonomsko jačanje Srebrenice“ koji ima za cilj zaposliti što veći broj mladih ljudi iz Srebrenice i šire regije. Projekt je u veoma kratkom vremenskom periodu ostvario značajne rezultate koji su ovom prilikom prezentirani, a među kojima se izdvaja uspostavljanje suradnje sa tri postojeće kompanije koje će u narednom periodu zaposliti oko 100 osoba iz regije.

Prva kompanija s kojom je uspostavljena suradnja jeste Alma Ras. Ona je sa svojim radom u Srebrenici započela još 2006. godine otvorivši svoj treći pogon, da bi već 2011. godine, zbog sve veće potražnje za proizvodima, proširila svoje kapacitete i otvorila adaptirani pogon, opremljen novim, savremenim stojevima i zaposlila 30 novih radnika. Ova, 2015. godina, samo je nastavak uspješnog poslovanja, kada je Alma Ras uz podršku projekta „Ekonomsko jačanje Srebrenice“ pružila mogućnost zaposlenja za još deset novih šivača sa područja Srebrenice, te ukupno broji 58 radnika u ovom pogonu. U narednom periodu novi radnici imat će priliku da sa stručnim timom prođu tromjesečnu obuku i steknu veoma tražene vještine na tržištu rada.

Predstavljanju projekta prisustvovali su Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Anne i Premijer Republike Turske Ahmet Davutoğlu, koji su nakon oficijelnog programa iskoristili priliku da se upoznaju sa predstavnicima kompanija. Direktor prodaje i marketinga Alma Ras kompanije, gospodin Rasim Memagić  u razgovoru sa princezom Anne iznio je svoje poslovne planove i iskazao zahvalnost za podršku bh. kompanijama, te nadu da će se dobre i uspješne priče nastaviti i u budućnosti.

Kolona 3a Kolona 3b