Očuvajmo tradiciju grada

21.07.2016. u 14:16 | Vijesti

Vođen idejama o konceptu sofisticiranog muškarca, butik Manners želi odati posebnu čast i pažnju jedinom gradskom čistaču cipela – Čika Ramizu. Tačnije, ispred Manners butika svoje novo radno mjesto dobiće sin najpoznatijeg uličnog čistača cipela – legendarnog Čika Miše. U želji da očuva tradiciju zanata koja je othranila njegovu brojnu porodicu i sjećanje na oca (nosioca Šestoaprilske nagrade Sarajeva), njegov sin Ramiz će svaki dan nastaviti obavljati svoj vrijedni posao uz nove alate i obogaćenu ponudu za sve prolaznike koji vole sa njim proćaskati.

Manners koncept se zasniva na muškarcu 21. vijeka. On je u konstantnom pokretu, u potrazi za uspjehom i ispunjenjem svojih vizija. No, i pored brojnih zadataka, ubrzanog stila življenja, on i dalje pronalazi način da bude profinjenog ukusa, uglađen, istinski džentlmen..

Pošto ima novo radno mjesto, ulični čistač dobiće novu kutiju sa nogostupima za čišćenje cipela, set boja, sjajila i novih četki kako bi sve odisalo po uzoru na njegove "internacionalne kolege" koje najmoćnijim ljudima sa Wall Streeta održavaju besprijekoran svakodnevni izgled. Novi izgled radnog mjesta čistača cipela i novi sadržaji za ljetne dane doprinose da Čika Ramiz dobije novo lice, baš kao i njegov izumirući zanat.

Dok Čika Ramiz čisti cipele, šetači mogu kratiti vrijeme prelistavajući najnoviju štampu i uživati u novom iskustvu legendarne sarajevske atrakcije.

Kupci koji pokažu račun o obavljenoj kupovini u Manners butiku mogu besplatno očistiti cipele i prelistati dnevnu štampu tokom trajanja tromjesečne aktivacije.

Kolona 3a Kolona 3b